Kata Pendahuluan

ZAM ZAM AL-BARAQAH TERUS DARI MEKAH
بسم الله الرحمن الرحيم


Dari Abu Hurairah r.a. bahawa Nabi Muhammad s.a.w pernah bersabda: "Sesungguhnya Allah s.w.t. akan merahmati seorang yang lapang dadanya ketika menjual,membeli dan menagih hutang" (Riwayat Bukhari dari Jabir r.a.)PENDAHULUAN

Alhamdulillah,
Segala puji bagi-Mu Ya Allah,Tuhan Semesta alam
Pada tahun 2008 saya dan keluarga berhijrah ke Arab Saudi atas sebab kerja. Begitu teruja sekali kerana tempat yang kami tinggal ini merupakan tempat di mana tempat tumpuan bagi umat islam di seluruh dunia. Alhamdulillah…
Pada 2013 , saya menerima panggilan daripada seorang sahabat yang amat meminta pertolongan saya bagi membekalkan kepada beliau air zam zam terus dari mekah untuk keperluannya sahaja.
Beliau begitu berharap sangat.
Memang di Malaysia sudah banyak yang melakukan pembekalan air zam zam itu tetapi beliau teramat berharap kiriman daripada saya.
Segalanya ketentuan Allah swt selama saya berada disini saya leka dengan kehidupan di sini tanpa memikirkan mereka di luar sana yang amat memerlukan zam zam demi untuk perubatan dan minuman kesihatan yang tiada tolak bandingnya.
Untuk itu juga….Ya Allah inikah penerimaan daripada doa hambaMu yg kerdil ini bagi membantu mereka yang memerlukan dan adik beradik saya seramai 14 orang.
Mungkin dengan cara ini saya boleh membantu adik beradik saya di samping membuka ruang kepada mereka yang dalam kesusahan bagi mendapatkan air zam zam terus dari mekah.

ZAM ZAM ADALAH PENAWAR BAGI SEGALA PENYAKIT……YAKINLAH…..BIIZNILLAH
Setiap rawatan yang dilakukan hendaklah didahului dengan Surah Al-Fatihah, dengan beristighfar terlebih dahulu yang diikuti dengan selawat. Sesungguhnya fadilat Surah Al-Fatihah itu terlalu besar untuk mendapatkan kesem­buhan penyakit, termasuklah sakit akibat disengat binatang bisa juga racun
Ibn al-Qayyim al-Jauziyah memberitahu yang ia pernah sakit di Mekah, tanpa tabib dan ubat. Lalu ía minum air zam zam dan membaca al-Fatihah beberapa kali kemudian minum air zam zam lagi dan akhirnya sembuh dengan izin Allah. Ia akhirnya merawat setiap orang sakit yang menemuinya dengan kaedah yang sama.


Laporan dari sebuah akhbar Saudi, Sharq seperti dilaporkan oleh emirates247.com .

Mukjizat Allah SWT terbukti kepada Raju iaitu seorang pembantu berasal dari Sri Lanka yang bekerja di Arab Saudi. Penyakit epilepsi yang dihadapinya selama 15 tahun sembuh setelah minum air zam-zam.

Setelah penyakitnya sembuh, Raju kemudian mengucapkan dua kalimath syahadah dan menukar namanya menjadi Farida.

Kejadian bermula apabila majikannya membawa air zam-zam dari Kota Mekah. Majikan beliau meminta Raju minum air yang dipercayai berkhasiat menyembuhkan pelbagai penyakit dengan kadar yang banyak.

Maha suci Allah, setelah dua minggu secara rutin meminum air zam-zam, penyakit Raju hilang.

“Pembantu ini terus meminum air zamzam selama hampir dua minggu. Lalu, doktor memberitahu penyakit epilepsinya itu sembuh,”

Telaga mata air zamzam terletak di kawasan Masjidil Haram, tenggara kiblat umat Islam seluruh dunia, Kabah. Kedalaman telaga itu kira-kira 42 meter,dan hingga kini telaga itu tidak pernah kering.IN SHAA ALLAH...NIAT IKHLAS ANA ADALAH INGIN MEMBANTU MEREKA YG TIDAK BERKEMAMPUAN DAN YG MEMERLUKAN AIR ZAM2 SEBAGAI MINUMAN PERUBATAN YG FADHILATNYA TERTULIS DI DALAM AL QURAN TANPA KERAGUAN LAGI.


INGATLAH SAUDARA KU SEKALIAN…..
Jika Allah belum mengabulkan sesuatu permohonanmu yakni(doamu) tetap dan istiqamahlah serta bersabar, syukurilah doa-doamu yg lain yang telah dikabulkan-Nya tanpa kita sedari.
Bersamalah kita dalam beramal dan membantu kpd yg memerlukan kerana doa para peminum air zam2 itu paling di dengari oleh Allah swt.

Hubungi Team Kami :
Wakil-wakil dan Dealers kami di Seluruh Malaysia

ATAU

ZAM ZAM AL BARAQAH TERUS DARI MEKAH   
                                                                                     
HJ WAN AZMI : +966568903051 KSA                                                                                         
AVAILABLE @ sms/whatsapp/LINES/chaton
Facebook Page : Zam Zam Al Baraqah Terus Dari Mekah                                                                   Email          : wan.azmi01@gmail.com
Untuk mengetahui kehidupan saya di sini boleh go thru Facebook.                                   Facebook: wazmi_wgati@yahoo.com


SEKIAN.

Hj Wan Azmi Hj Wan Gati

Pengurus,                                                                                                                                                       
Zam Zam Al Baraqah Terus Dari Mekah, 
Mekah Al-Mukarammah,                                                                                                                   Kingdom of Saudi Arabia.

No comments:

Post a Comment